فاطمه رافع | شهرآرانیوز؛ اجاره تک بالگرد امدادی جمعیت هلال احمر خراسان رضوی برای جابه جایی برخی مسئولان دولتی که کمتر از سه سال پیش مدیرعامل وقت این جمعیت در گفتگو با شهرآرانیوز آن را تأیید کرده بود، گویا مدتی است که انجام نمیشود، تا این بالگرد فقط در خدمت امداد هوایی باشد؛ موضوعی که مدیرعامل پیشین این جمعیت آن را در راستای تأمین هزینههای زیاد نگهداری بالگرد بدون ایراد میدانست، اما حالا مدیرعامل هلال احمر خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز اجاره دادن بالگرد را رد کرد و گفت: یک فروند بالگرد امدادی در استان داریم که در چندماه گذشته و از زمان ورود من به هلال احمر برای جابه جایی مسئولان استفاده نشده است.
محسن ذاکریان البته وجود درخواست استفاده از بالگرد امدادی هلال احمر برای جابه جایی مسئولان دولتی را رد نکرد و افزود: یکی دو درخواست بوده است، اما موافقت نکرده ایم. دستگاههای دولتی درخواست بالگرد برای جابه جایی مسئولان دولتی در حد وزیران را دارند و این درخواست به اقتضای نیاز است. برای مثال یکی از مسئولان دولتی در بازه زمانی محدود و چندساعت به استان ما سفر میکند که نیاز است در شهرستانهای دوردست هم حاضر شود. با این حال، رفت وآمد بالگرد استهلاک دارد. بالگردهای امدادی کشور بسیار فرسوده و نگهداری آنها هزینه بر است و باید برای نجات جان انسانها استفاده شود.
ذاکریان درباره اقدامات این جمعیت برای افزایش شمار بالگردهای امدادی استان یا به روزرسانی آنها اظهار کرد: بالگردها جزو سرویسهایی است که به صورت متمرکز از سوی جمعیت هلال احمر کشور تأمین میشود و ما فقط بهره بردار آن هستیم. تأمین اعتبار برای تجهیز یا تعمیر ناوگان را نیز مرکز انجام میدهد.
او با تأکید بر لزوم به روزرسانی ناوگان هوایی امدادی هلال احمر و مدیریت صحیح اعزام بالگردها بیان کرد: از ابتدای امسال به صورت میانگین هرماه فقط یک اعزام بالگرد داشتیم. البته اگر با تمرکززدایی بالگرد برای شهرستانها نیز تأمین شود، خوب است، اما درمجموع همین یک فروند بالگرد موجود پاسخگوی نیاز استان است.
مدیرعامل هلال احمر استان که از فروردین امسال مدیریت این مجموعه را بر عهده دارد و دیروز در نخستین نشست خبری اش میزبان خبرنگاران بود، در پاسخ به پرسش شهرآرا درباره وضعیت املاک این جمعیت که در اختیار هلال احمر نیست، گفت: در استان ۱۳۶ ملک دولتی به هلال احمر هبه شده، اما این املاک به درستی مدیریت نشده است. برای مثال امسال یک ملک ۱۲۵متری در یکی از مناطق متوسط مشهد ماهیانه ۵میلیون تومان اجاره داده میشد، درحالی که قیمتش ۱۵میلیون تومان بود. به سامان دهی این موضوع پرداخته ایم، اما این اقدام به مذاق برخی خوش نیامده است و تهدید به تجمع کرده اند. بسیاری از این قراردادها را لغو کرده ایم.
ذاکریان با تأکید بر اینکه نگاه هلال احمر بنگاه داری نیست، درآمد ماهانه هلال احمر استان از محل این املاک را کمتر از ۳۰۰میلیون تومان اعلام و تأکید کرد: به علت نرخهای کارشناسی نادرست، مشخص نیست این رقم باید چقدر باشد، اما برآورد ما این است که دست کم رشد سه تا پنج برابری این رقم در یک سال قابل تحقق است.
مدیرعامل هلال احمر استان با تأکید بر اینکه ما هم نگران به روزنبودن تجهیزات هستیم، بیان کرد: اگر در مشهد بحرانی مانند زلزله داشته باشیم، به بیش از ۵هزار نفر نمیتوانیم امدادرسانی کنیم. به روزرسانی نشدن تجهیزات آشکار است. خرید این تجهیزات باید از مرکز انجام شود. البته به ما اجازه خرید داده شده، اما اعتبارات محدود است.
او مهمترین مشکل مشهد در حوزه حوادث را کمبود شعبههای هلال احمر دانست و افزود: درخواست ما این است که یک شعبه کنونی مشهد به پنج شعبه افزایش یابد. ذاکریان با بیان اینکه ۱۰ شهرستان استان نیز نیازمند شعبه هلال احمر هستند، از کمبود ۲۸ پایگاه امداد جادهای در استان خبر داد که برای ساخت آنها اعتبار ۲۵۰ میلیاردتومانی نیاز است و افزود: جمعیت هلال احمر کشور وعده داده است در صورت ساخت این پایگاه ها، هزینه تجهیز و نیروی انسانی را تأمین کند و ساخت آنها نیازمند همراهی مدیران استانی است.
وی همچنین از آمادگی ۱۰۷پایگاه امدادی استان و ۱۲۰۰ نیروی هلال احمر برای خدمت رسانی به زائران پیاده دهه آخر صفر خبر داد و درباره اربعین نیز گفت: هلال احمر استان سه دستگاه تریلی و تجهیزات لازم و چهل نیرو اعزام میکند. همچنین جمعیت هلال احمر در مسیر نجف به کربلا، هر صد عمود یک پایگاه امدادرسانی دارد.
ذاکریان به پرونده قضایی شماری از مدیران پیشین هلال احمر استان نیز اشاره و از اطاله رسیدگی به این پرونده انتقاد کرد. در این نشست همچنین از طرح «رسانه در بحران» رونمایی شد.